hvad er seo

Hvad er SEO? Search engine optimization [2021]

Et ofte stillet spørgsmål af kunder.

Search engine optimization, eller SEO

God search engine optimization sikre din hjemmeside en høj placering i søge resultaterne, og gør dig konkurrencedygtig. Dårlig, eller ingen SEO gør det sværg at finde din hjemmeside for dine kunder. Så god SEO er essentielt for din succes på nettet.

Derudover er search engine optimization den billigste, og en af de mest effektive måder at reklamerer for jeres produkter og tjenester online. Det fungerer også som en god tilføjelse til betalte reklamer igennem Google Ads. Og hvis gjort godt nok, placerer dig så højt at de betalte reklamer kan spares væk.

hvad-er-seo

Hvordan virker det?

Optimatisering er delt i to. On-site og Off-site SEO. On-site forgår på jeres hjemmeside, imens Off-site er de handlinger du tager på andre sider.

On-site SEO involverer:

  • Online indhold og semantikken af hjemmesidekoden, samt fejlkode bedring.
  • Optimering af hjemmesidens indlæsningstid.
  • Analyse af mest effektive nøgleord.
  • Forbedring af design og indhold placering.
  • Hjemmeside og URL-struktur

Hvad er Off-site SEO?

Off-site SEO er alt der bliver gjort uden for din hjemmeside, for at optimerer dit SEO. Alt efter hvordan konkurrencen er på dit marked. Er den høj, er det meget vigtig at lave noget off-site SEO omkring din hjemmeside.

En af hovedprincipperne i off-site SEO er Link Building. Hvis du selv vil starte på at forbedre off-site, så start med at sørg for at alt den relevante information er til rådighed på samtlige lokale og nationale opslagssider, såsom krak.dk.   

Det næste trin vil være at tage en snak med partner og interessenter. Få dem til, på bedst muligvis at linke til din hjemmeside, fra deres hjemmeside. Et andet princip er socialt signal. Del din hjemmeside på sociale medier (når muligheden byder sig). Dertil kommer Google Business, hvis ikke du allerede er tilmeld, så er det nok det først du burde gøre, efter du er færdig med at læse.

Hvor meget koster SEO?

Det kommer an på størrelsen på hjemmesiden, og hvor niche jeres marked er. For en standard side (Forside, 2-4 undersider, galleri og kontakt side) kan prisen varier fra 1500 til 5000 danske kroner. Det afhænger ofte også af hvordan din side er sat op, og nuværende tilstand.

Kan jeg gøre det selv?

Ja, og nej. For on-site
SEO, er der specifikke regler som du skal følge. Og det er ofte en hårfin
balance, når det kommer til ændringer. Det er meget nemt at miste din nuværende
SEO rank, ved bare den mindste fejl. Derfor forslår vi at du hyrer et bureau
til opgaven. Fortrinsvis os, da vi har erfaring med SEO, og glædelig hjælper
til med at sørge for at din forretning får den omtale den har behov for.