wordpress hjemmeside

WordPress hjemmeside – Et godt valg i 2020?

WordPress hjemmesider er meget almindelig. I mange tilfælde, et godt valg for mange virksomheder, og organisationer. Det gælder specielt de virksomheder og organisationer der har et forhøjet behov for en nem måde at styre indhold på deres hjemmeside på. WordPress er den mest populære løsning derud. Men er det for dig? I den her artikel går vi fordele og ulemperne igennem, så du kan tage en informeret beslutning.

Prisen på en WordPress hjemmeside

Så hvad koster det? Som alt andet kommer det an på hvad dybden af funktionen. Men WordPress hjemmesider er som regel billigere end en hjemmeside lavet fra bunden og op. Delvis fordi at WordPress er et CMS, hvor meget af forarbejdet allerede er lavet. Delvis på grund af WordPress har et kæmpe fællesskab af selvstændige udvikler, der skaber alle mulige former for værktøjer og integreringer der kan løse meget specifikke problemer. Så en meget stor del af udvikling og vedligeholdelsen er allerede til rådighed.

Dog kan det forekomme at der skal laves en løsning eller et sammenspil som kan skabe konflikt med de allerede satte rammer. Det er her prisen kan stige. Så det er en god ide lige at forventningsafstemme, og spørge en webdesigner eller udvikler om råd til udformning af evt. funktioner.   

WordPress hjemmeside design

Der er mange designs, skabeloner eller temaer til rådighed, via WordPress og tredjeparts sider. Det er noget der kan tilkøbes. Som regel vil det have effekt på både udseende og funktion. Og det vil gøre siden hurtig at sætte op. Et par dage til en uge. Dog bliver du underlagt de rammer udvikleren har sat. Det kan begrænse det råderum som fremtidig webudvikler har til at skabe brugerdefineret funktioner.

Vi anbefaler at du får et brugerdefineret design lavet fra start. På den måde sikre du at alt lavet 100% med henblik på dig og dine bruger. Men som hovedregel er en hjemmeside bedre end ingen.

De primære “problemer” med WordPress hjemmesider

Det er ret ofte tilfældet af bureauer anvender WordPress, selvom der ikke er behov for det. Det sker som regel fordi det er den nemmeste og hurtigste måde at lave en hjemmeside for dem på. Det kan give et par implikationer og problemer i forhold til slutresultatet. Nedenfor har vi nævnt og uddybet et par stykker.

Struktur og sikkerhed er ofte ret lav, så side kan nemt gå ned

En skabelon løsning er ret ofte ikke åbent for ændringer i strukturen. Det kan resultere i går ned, og derfor ikke er tilgængelig. Dertil kommer den sikkerheden. Det kan også betyde at sikkerheden er blive ramt, og hacker nu kan tilgå din data, eller du kan få en virus. Du kan risikere at din SEO bliver ødelagt. Noget der kan tage flere måneder at genoprette.

Langsom indlæsning af hjemmesiden

Der er ikke noget værre end en langsom hjemmeside. Folk forventer en hurtig og optimal hjemmeside. Så hvis du bare har brug for en statisk hjemmeside, er en WordPress lidt overkill. En WordPress, eller for den sags skyld alle CMS’ers indlæsningstid er meget påvirket af hvilket og hvor meget indhold der ligger på siden. Men bare rolig det kan også optimeres og skæres ned på. Blandt andet gennem vedligeholdelse og komprimering af billeder og videoer.

Konklusion

WordPress er et rigtig godt værktøj, hvis det anvendes efter det rigtig behov. Du kan spare en del penge og stadig have en høj funktionel hjemmeside. Dog er du underlagt de satte rammer, og det kan have en effekt på udformningen af de ønsket funktioner. Vi er her for at hjælpe, så hvis du stadig er i tvivl om hvilken hjemmeside du burde vælge, så tag kontakt. Kender du en der går og overvejer en hjemmeside? Del den her artikel med dem.